
 
3 July 2012 FI-105 

Question: 
NZS 4541:2007 Automatic fire sprinkler 
systems – clause 1202.6 (a) 
 
 
Do the requirements detailed in regard to the 
overhaul of water supply check valves apply to 
check valves fitted to pumped water supplies, 
where the pump set enclosures are remote from 
individual control valve enclosures? 
 

Interpretation: 
Issued by the Fixed Fire Protection Group 
 
 
 
Yes. Water supply check valves shall be overhauled 4-yearly, regardless of 
location. 
 

 


