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Question:  
Standard:  NZS 4512:2010 Fire 
detection and alarm systems in 
buildings – Clause 406 and 
Appendix B. 
 
 
 
 
Appendix  B7 Type 5 and Clause 406.11 
 
In rooms like motel/hotel rooms, which 
are not firecells: 
 
a) Are hush buttons needed in each 

room? 
 
b) Is a hush facility at the reception or 

manager’s office satisfactory? 
 
 

Interpretation:  
Issued by the Alarms and Detection Group 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
a) Irrespective of whether it is a firecell or not, a hush 

facility is required in each unit or suite. 
 
b) No. 
 
 
 
 
 

 
 


