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Question: Interpretation:
Std: NZS§ 4512 Issued by the Alarms and Detection Group

In a data processing centre or the like with a false
floor and underfloor space, typically 200mm to
400mm deep, containing cabling:

a) Are detectors required to be installed in the a) Yes, fora Type 3 or 4 (or 7) system, detectors are mandatory in the
underfloor space? underfloor space because the situation does not meet any of the exclusions
of 405.2.2
b) If so, does 405.1.3 permit smoke detectors to b) No, for a Type 4 (or 7) system, smoke detectors are required in the
be replaced by heat detectors (or sprinklers) in the underfloor space unless there is an identified risk of unwanted alarm
underfloor space? activations per 405.1.3.
NOTE:

The above requirements apply irrespective of whether there is any Gas
Flooding system in the area.



