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Question:  
Std:  NZS  4510 
 
Clauses 3.2.1, 4.2.1 and the 
definition of Outlet Assembly 
 
In terms of the above: 
 

a) Does a roof access hatch constitute 
door access in the above clauses 
and definition? 

b) Is the sole use of a roof outlet for 
testing only? 

c) Does a single valved outlet meet the 
above if only used for testing? 

 
 

Interpretation:  
Issued by the Fixed Fire Protection Group 
 
 
 
 
 
 

a) No 
b) No 
c) No 

 
 
Note:  a horizontally opening roof hatch does not comply with the commonly 
understood definition of a door as reflected in the NZ Building Code. 
 
 

 


