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01 July 2004
FI 019

	Question: 

Std:  NZS4541:2003
Recognizing 203.2.1, do boathouses, as listed in Table 2.1 (g) include boat building and storage sheds?
	Interpretation: 

Issued by the Fixed Fire Protection Group
No.  
Comment: 
With recognition of clause 203.2.2, boatbuilding sheds would normally be expected to be OH3S, if shielded fires are likely to occur.  Boat building storage sheds would need to be specifically assessed on a case-by-case basis.  It should be noted that even with OH3S design sprinkler classification then the sprinkler system may not be able to control a shielded fire.
Reviewed in 2008 and deemed not applicable to NZS 4541:2007 (applies to 2003 edition)



